Izületi panaszok  
 


Fogászati góc okozta izületi gyulladást elsősorban a beteg fog megkeresésével és megfelelő kezelésével ajánlott kezdeni. Ezt kiegészítendő már az első találkozásnál meg lehet kezdeni az izületi gyulladás tüneti kezelését.

Étkezési tanács: nem ajánlatos húst és állati belsőségeket enni, hüvelyes főzelékeket, kávét, fekete teát fogyasztani, csokoládét enni. Sok (2,5l - 3 l) folyadékot kell fogyasztani: /szénsavmentes ásványvíz, forrásvíz, zöld tea/. Ajánlott nagyon sok zöldséget nyersen, párolva és sok friss gyümölcsöt enni.

Gyógymódok:

 1. Bármilyen mézes pakolás: a fájó izületet szezám olajjal masszírozni és 3-4 alkalommal (az alkalmak között néhány napos szünet) bekened az izület környékét akácmézzel és összeszorított ujjakkal a mézet kb. 25 perc alatt, bepaskolod az izületbe. Majd lemosni. És utána lehet darált zelleres vagy darált burgonyás pakolást tenni rá. Ha a térd fáj és a könyököt masszírozod, az jó hatással van a térdre. A zeller belsőleg is jó - salátákba vagy a levét kicsavarva.
 2. Ezen kívül javaslom a Neurosan port. Használata a dobozon. Kizárólag természetes anyagokból áll. Ez emésztést segíti és ásványi anyagokat pótol.
 3. A homeopátiás ZEEL kenőcs és ZEEL tabletta. A kenőcsöt az izületre kell kenni naponta 1-2-szer. A tablettát napi 3-szor 1-2 tabletta. Ezek homeopátiás készítmények, mellékhatás nélkül.
 4. Ajánlott teakeverék: zsurló (Equisetum arvense), csalán (Urtica urens), orbáncfű (Hypericum), vasfű (Verbena), nyírfalevél (Betula alba), fűzfakéreg (Salix alba), legyezőfű (Filipendula ulmaria) 1-1 arányú keveréke. Ebből 2-3 evőkanál 1,5 l forrásban lévő vízbe. Pár perc után szűrni és egész nap iszogatni. Ha nem tudsz mindent beszerezni a teakeverék akkor is hatásos.
 5. Erzsébet királyné vize reumatikus panaszokra.

  Rozmaringlevél………………………30 g
  Borsfű………………………………… 10 g
  Kakukkfűlevél……………………….10 g
  Borsmentalevél………………………10 g
  Citromfűlevél…………………………10 g
  Levendulavirág………………………10 g
  Hosszában fél vaníliarúd……..……1 db
  Fahéj…………………………………… 1 rúd
  Citrom reszelt héja…………………1 db

  Összekeverni, üvegbe 1 l. 60 %-os alkohol ráönteni, naponta keverni, 15 napig, majd leszűrni, napi 2* fájós testrészt bekenni

 6. Csalános krémek cseppek is enyhítik a fájdalmat.
 7. Minden egyéb gyógymód egyéni találkozást igényel, hogy az egyedi igényeket, alkatot is figyelembe lehessen venni.