Dinamikus homeopátia  
 


A klasszikus (statikus) homeopátia és a dinamikus homeopátia különbsége.

A klasszikus homeopátia a krónikus betegséggel rendelkező egyének esetében megkeresi az adott személy számára a legmegfelelőbb alkati szert, és ezzel visszaállítja a szervezet harmonikus működését. Ez úgy értendő, hogy a betegségre jellemző, az egészséges alap rezonanciát diszharmonikus felhangokkal megváltoztató betegség hullámokat egy azonos tulajdonságú, de fordított irányú homeopátiás hullámmal kioltják. Ha a továbbiakban ez a harmónia megbillen, az alkati szer újabb bevételével ismét helyreállítható az egészség.

A dinamikus homeopátia lényegi felismerése, hogy nem az a cél, hogy mindig ugyanazt a harmonikus állapotot állítsuk vissza, mert, - az ember lépcsőzetes fejlődését figyelembe véve - egy-egy betegség a fejlődés irányába (egy felsőbb lépcsőfokra) is juttathat. Ezért nem érdemes a már meglépett fejlődési szintre (arra a lépcsőfokra, ahol éppen állunk) "visszaállítani" az embert, mivel a fejlődés -változás természetes velejárója az egyensúlyi állapot időnkénti megingása, mint ahogy a testünk egyensúlya is meginog egy pillanatra, amikor egyik lábunkkal egyik lépcsőfokon állunk, a másik meg még a levegőben van, mert még nem léptünk fel vele a következő lépcsőfokra.

A dinamikus homeopátiás kezelés folyamata

Az első szer kiválasztása egy fájdalommentes műszeres vizsgálat és ehhez kapcsolódó személyes beszélgetés segítségével történik.
Az első kiválasztott homeopátiás szer bevétele után a folyamatok és bevonzott események tudatos figyelemmel kísérésével és megbeszélésével a személy egyre közelebb kerül a valós okhoz, ami a tüneteit (betegségét) okozza.

A további találkozások során a személy aktuális állapotának megfelelő homeopátiás szer kiválasztása történik, ugyanazzal a módszerrel, mint a legelső alkalommal. Ez a "szerváltás" segíti a változás folyamatát, segíti az egyént, hogy fellépjen a fejlődés egy magasabb lépcsőfokára.

A folyamat addig tart, amíg az eredeti (rendszerint jól elrejtett) okok felismerése és megértése megtörténik, és a személy érzi, hogy nem akar ellenállni a fejlődésnek, hanem hajlandó változni, hiszen ezért született a Földre.

A dinamikus homeopátia nondirektív módszere

Fontos szempont, hogy az orvos, csak "vezeti", "terelgeti" a hozzá fordulót, nem avatkozik be direkt módon a felismerési folyamatba, nem mondja meg azonnal a személynek, hogy szerinte hol az eredeti ok, csak "kérdezve vezet" és rávilágít az összefüggésekre.

Az elv az, hogy mindenkinek saját magának kell felismerni és megoldani a saját problémáját, ami az üzenet (tünet) mögött van. Ha megérti ezt az üzenetet és az eredeti okot felismeri és megérti, akkor a teste nem kényszerül arra, hogy betegségen keresztül üzengessen neki, és ezáltal a betegség is eltűnik, megszűnik.

Ez azért alakult ki, mert a tapasztalat szerint az emberek nem tudnak igazán elfogadni tanácsokat másoktól, csak azokat a megoldásokat tudják hosszú távon beépíteni az életükbe, amit saját tapasztalással szereztek meg. Ezért az orvos nem oldja meg a beteg helyett a problémát, hanem abban segíti, hogy ő maga találja meg a számára legmegfelelőbb megoldást.

A dinamikus homeopátia abban segít, hogy
A dinamikus homeopátia a kezelést igénybe vevő személy aktív részvételére és fejlődési szándékára alapozódik.

Azoknak a tudatosság ösvényére lépett embereknek érdemes ezt az utat választani, akik már eljutottak arra a felismerésre, hogy a tünetek elnyomása nem vezet valódi gyógyuláshoz, hiszen a test a betegséggel tud számunkra üzenni. Ha az üzenetet nem akarjuk megérteni, újabb és újabb és egyre erősebb üzenetet -betegséget- kénytelen a testünk létrehozni, hogy a fejlődés útjára visszatereljen.

Azoknak ajánlott, akik a betegséget úgy tudják tekinteni, mint egy jelzőtáblát a fejlődés irányába. Nem akarják a tüneteket elnyomni, hanem az okokat akarják feltárni, megérteni a test üzenetét, és felhasználni ezeket az információkat a fejlődésükhöz.