A Homeopátia miért hasznos gyógyító eszköz  
 


A jelenlegi konvenciónális, vagy akadémikus orvoslás, amivel minden nap találkozunk, és amit jelenleg a társadalombiztosítás egyedüli hatékony gyógyításnak ismer el, a krónikus betegségek gyógyításában tökéletlen, azaz nem tudja a testi, lelki egészséget visszaállítani, úgy, hogy az embereknek ne kelljen gyógyszereken élni életük végéig.
Az orvoslás mára túlságosan technikafüggővé, személytelenné vált és így is rendkívül drága lett. A negyedik halálok a gyógyszerek mellékhatásai következtében fellépő halál (USA adat).
Az embert részekre szedő, az egész összefüggés rendszerét felületesen figyelembe vevő, az embert molekuláris gépezetnek tekintő szemléletet alkalmazva jutott a mai csőd közeli helyzetbe a nyugati orvoslás. Mára már sok orvos ezt felismerve, keresi az alternatív, a valódi gyógyításhoz vezető utakat.
A homeopátia hagyománya több mint 200 éves, tapasztalatokon, megfigyeléseken és mára tudományos magyarázatokon nyugszik.
A felelősen gondolkodó ember ma nem akarja kizárólagosan a hagyományos gyógyítás lehetőségét, hanem keresi a számára legmegfelelőbb és a fejlődését leginkább támogató gyógyítási rendszereket.
A holisztikus kezelés jellemzője, hogy a beteg ember nem tünetek halmaza, hanem egységes egész, melyben a diszharmónia okát kell keresni test, lélek, szellem szinteken a tünetek megjelenésével összhangban. Ehhez minden embert egyedileg, az egyéni sajátosságokat figyelembe véve kell kezelni. A betegség soha sem csak egy helyi probléma, hanem az ember önmagához és környezetéhez való viszony összefüggés rendszerében megjelenő az egésznek a zavara. Egészségtelensége.
A homeopátia a belső gyógyító erőket aktivizálja, nem a tüneteket kezeli, hanem a betegség okát szünteti meg. Energiát, vitalitást, a kórokozókra felkészült erős immunrendszert ad az őt választó embereknek. Életminőséget javít, mellékhatás mentesen hat.
A homeopátiás gyógymód lényegesen olcsóbb, mint a hagyományosnak nevezhető gyógyszeres kezelés. Nincs kémiai mellékhatás, gyógyszerfüggőség sem alakul ki.
A fizikai és az érzelmi egészséget egyaránt javítja.