A Vízről és a savasodásról  
 


Az elsavasodás Ca, és Mg-t von ki a szervezetből. Azért hogy a szervezet a savat közömbösíteni tudja, minden könnyen hozzáférhető szövetből, csontok, izmok Ca-t és Mg-t von ki, hogy a savas molekulákat a szervezet számára közömbös, raktározható vagy/ és kiüríthető formájú anyaggá alakítsa.
A savasodás korrodálja, elrozsdásítja a szervezetet, ez egy észrevétlenül zajló folyamat, mely kimeríti a bázikus raktárait a szervezetnek.
Következmény az elhízás, energia hiány, fáradtság, immungyengeség.
E. Cayce az alvó próféta már azt tanította, hogy a lúgosítás jótékony hatását vegyük figyelembe és méregtelenítésre és rendszeres böjtre szólított fel.
A betegségek egyik alapfeltétele a túlzott elsavasodás, ugyanis a patogén kórokozóknak ez a milliő kedvez.
A jó tápláléknak kevesebb a savas mellékterméke és jól közömbösíti a már meglévő savas salakanyagokat.
Sav keletkezik a helytelen táplálékból, a nagymértékű stressztől, a mozgáshiánytól, légzés elégtelenségtől, és a gyenge anyagcsere folyamatoktól. A sav nagyon károsítja a veséket, így a vesegyengeség első tünete a fázékonyság.
A tartós stressz savasodáshoz vezet a folyamatos adrenalin löketektől, belülről savasítja a szervezetet. Ez korróziót, korai sejt öregedést, érfal károsodást, sejtek elfajulását, memória zavarokat, agyműködés lassulását okozza.
Savas anyagcsere termékek leginkább a zsírban képes raktározódni úgy hogy a szervezet túlélését legkevésbé befolyásolja. Vannak azonban alkatilag olyan emberek kiknek a sav az izületekben rakódik le, különféle tüneteket okozva.
Savas környezetben a vér besűrűsödik, kapillárisok eltömődnek, elpusztulnak, bőr vérkeringése így romlik, rugalmassága csökken, öregedési folyamatok felgyorsulnak.
A szervek, tüdő, máj, vese egyre nehezebb munkára kényszerül, hogy a vér alapvető lúgosságát képes legyen a szervezet biztosítani.
A vér ph. nagyon szűk határok között mozoghat fiziológiás körülmények között. 7,32 és 7,365 között mozoghat az értéke. Ha ez alá megy kóma áll be, ezért a szervek az önfeláldozást is vállalva próbálják a savasodást elkerülni. Ezért von ki a csontokból, izmokból, kötőszövetekből a sav megkötésére alkalmas anyagokat.
Olyan nagymennyiségű savat visz be a szervezetébe az ember, hogy testünk a legtöbb esetben már nem képes közömbösíteni a savat.
Népbetegség az elhízás, mert nem tud a szervezet több Ca, Mg a csontból, fogból nyerni, ezért eltakarítja a zsírba a sok savat. A zsír ilyen formában a túlélést védi.
A szervezetre jellemző sav-bázis egyensúly úgy alakul, hogy a sejt belseje enyhén savas, a sejtek közti állomány enyhén lúgos. A két különböző folyadéktér között elektromos potenciálkülönbség keletkezik, elektromos áram, elektromágneses tér indukálódik. A sejtben és környezetében zajló anyagcsere, energia és információs folyamatok ettől az elektromágneses tértől függenek.
A súlyfelesleg leadását mindenképpen a lúgosítással, a megfelelő folyadék bevitellel kell kezdeni. Ezalatt a méregtelenítő folyamatokat is támogatni kell.
A lúgosabb vérben pH 7,65 a mikroorganizmusok nem képesek szaporodni,és a vér tápanyag kínálata is így a legtökéletesebb. Savasabb vér pH 7,32 esetén kórokozók tudnak szaporodni, amit sötétlátóteres mikroszkópban élővérben láthatunk.
A szénsavas üdítők esetenként olyan savasak, hogy 30-40 szeres mennyiségű neutrális vízzel vagyunk csak képesek közömbösíteni hatásukat..
Lúgosító hatású:
A jó minőségű táplálék. 80% lugos, 20% savasító lenne a helyes arány
A jól működő anyagcsere
A nem felületes, nem pihegő légzés, a nem kimerítő sportolás
Az ionizált, lúgos, pi víz
Kiegyensúlyozott lelki állapot
Tudni kell, hogy csak megfelelő ph egyensúly esetén tudnak a tápanyagok felszívódni. A jód csak a közel tökéletes pH egyensúlyban képes felszívódni és a pajzsmirigy hormonjába beépülni, hogy az anyagcserét szabályozza, Egyébként rosszul fog a pajzsmirigy működni és izületi gyulladás, cukorbetegség, rák, infarktus, depresszió, elhízás, hangulatzavarok lehetősége áll fenn.
A táplálékunk ásványanyag tartalma annyira lecsökkent, hogy a sejtek közötti elektromágneses tulajdonságok is megváltoznak, ami pedig a jó közérzet, a jól működő idegrendszer feltétele.
A higany távozása a szervezetből is a pH függvénye. Savas környezet több nehéz fémet tárol. Főleg ha azt is tekintetbe vesszük, hogy savas környezetet a higanyt nagy mennyiségben tárolni képes candida gomba is szereti. A sok nehézfém oxidatív stresszel terheli az agyat és a szervezetet, további savasodást okozva ezzel. Ennek tünetei a fejfájás, testfájdalmak, izomgörcs és bőrviszketés.
Jól lúgosító táplálék a magas klorofil tartalmú zöld növény, leginkább a zöldárpa, búzafű, lucerna, brokkoli, spenót stb. Sok zöldség, gabonakásák, mazsola is alkalmasak. Fontos a Ca és Mg utánpótlása 2:1 arányban leginkább ionizált vagy szerves kötésben..
A jó minőségű biológiailag aktív víz pH 8,5 vagy a feletti pH-ju. Minél kisebb a vízmolekula annál jobban mossa a szervezetet és hidratálja..
A tejsavó is megfelelő ital lehet a sav elleni küzdelemben. Érdekes módon az alacsony cukortartalmú lekvárok is inkább lúgosítanak, és a vörösbor is sok egyéb jótékony hatása mellett lúgos hatást vált ki a szervezetben.